укр / ENG / pol


«Кицька на спогад про темінь» номінованиа на премію OFFIE AWARDS у Лондоні

1    

Прем’єра п’єси «Кицька на спогад про темінь» Неди Нежданої у перекладі англійською Джона Фарндона вперше відбулася у Лондоні в Фінбороу театрі (Finborough Theatre) в постановці Полі Крід з актрисою Крістін Мілвард. Постановка відбулася у рамках Worldwide Ukrainian Play Readings in London, які організовані Джоном Фрідманом.

Ця п’єса вперше була опублікована саме в антології актуальних п’єс «Майдан. До і після» – проєкті драматургічного відділу Центру Курбаса, яка є у відкритому доступі на сайті. Вистава викликала неабиякий резонанс у театральних колах британської столиці, про що свідчать понад 10 статей критиків і найвищі рейтинги (4-5 зірок) у провідних виданнях.

Постановку було висунуто на престижну премію OFFIE AWARDS у двох номінаціях: КРАЩА НОВА П’ЄСА (Неда Неждана) і КРАЩА ГОЛОВНА РОЛЬ (Крістін Мілвард).

Вистава йшла 9.08-3.09 (у дуетному показі з «Саша, винеси сміття» Наталі Ворожбит).

«Я хочу подати заяву про крадіжку… Мене пограбували. Що у мене вкрали?... Та майже все… Дім, землю, машину, роботу, друзів, місто, віру в добро…» – Каже героїня вистави.

Актуальний твір Неди Нежданої яскраво розкриває коріння російської війни проти України побитими очима однієї жінки-біженки з трьома кошенятами.

Вистава отримала найвищі рейтинги 4 і 5 зірок у всіх основних британських театральних рейтингах та більше 10 позитивних рецензій від провідних видань і знаних критиків, зокрема в The Guardian, The Stage, West End Evenings, Close-Up Culture, The UpComing та інших. «Надзвичайно правдиво і глибоко зворушливо», – зазначив Алан Гуд у Аjhlovestheatre. «Емоційно та щемливо», – зауважила Маріам Метью у London Pub Theatres «Вчасно, ініціативно, емоційно приголомшливо, політично вражаюче», – написала Ліббі Первз у ТheatreCat.

Фото Чарльза Флінта. Детальніше про виставу тут


2     3     4